Sari la conținut

Bătaie pe analize gratuite la Iaşi

Bugetul Policlinicii nr. 1 din Iaşi ajunge numai pentru şapte zile. Cu un buget lunar de 25 de mii de lei, la jumătate faţă de cel de până acum, policlinica va putea face analize gratuite doar în primele şapte zile ale lunii. Restul bolnavilor vor trebui să plătească investigaţiile.

Managerul spitalului Sf. Spiridon, Ioan Bârliba, susţine ca cei de la Casa de Asigurări de Sanătate au greşit reducând bugetul.

Ambulatoriul a fost evaluat şi laboratorul ambulatoriului separat de spital. Neluându-se în calcul că, de fapt, laboratorul spitalului Sfântul Spiridon şi al Policlinicii este un tot unitar, analize care nu se pot face în ambulator se fac în spital şi invers”, a declarat Ioan Bârliba, managerul Spitalului ''Sfântul Spiridon'' Iaşi.

Este pur şi simplu un calcul matematic. Funcţionarii de la Casa de Asigurări de Sănătate în urma evaluării au emis un proces verbal, proces verbal care este asumat şi de spital”, a spus si Robert Dâncă, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi.

Pâna luna aceasta, ambulatoriul primea un buget de 54.000 de lei. Nici această sumă nu era suficientă pentru a acoperi contravaloarea analzelor pentru o lună întregă.