Sari la conținut

Baza de tratament de la Techirghiol a fost modernizată. Investiția se ridică la 600.000 de euro

Aparatele vechi de 10 ani, care au fost folosite la capacitate maximă la Sanatoriul Balnear de la Techirghiol, au fost înlocuite la începutul acestui an cu unele noi.

Doiniţa Oprea, medic specialist reumatolog la Sanatoriul Balnear Techirghiol: „Ultima investiţie majoră în aparatura medicală a fost în 2006. Aparatura pe care o foloseam până în prezent era depăşită tehnic şi practic nu mai făcea faţă necesităţilor uzuale ale pacienţilor noştri”.

Ministerul Sănătăţii a alocat pentru acest proiect 640.000 de euro. În total, s-au cumpărat 77 de aparate noi pentru toate cele patru module de terapie: electroterapie, magnetoterapie, ultrasunete şi laser.

Aparatura modernă este de un real folos pacienţilor cu boli reumatice. Totodată, îi ajută pe cei care au suferit intervenţii chirurgicale să se recupereze mai repede.

Aparatul laser este de 50 de ori mai puternic faţă de cel vechi. Astfel, dacă înainte primele rezultate se vedeau după 4-5 zile, acum efectele apar încă din prima zi.

Conducerea centrului speră că atragă cât mai mulţi pacienţi.

Doiniţa Oprea: „În 2014 am avut un număr de aproximativ 10.000 de pacienţi, în 2015 s-a ajuns la 12.000 de pacienţi şi sperăm ca anul acesta, în 2016, să creştem cu cel puţin 2.000 de pacienţi.

Pentru o zi de tratament, pacienţii plătesc, în această perioadă, între 60 de lei şi 90 de lei pe zi. În acest tarif este inclusă cazarea, trei mese şi şase şedinţe de terapie. În timpul verii, însă, oamenii trebuie să achite 170 de lei pe zi.  

Pe aceeași temă