Boala de care suferă peste opt milioane de români. Singura soluţie, proteza

Data publicării:
operatie sala de operatie

Doamna Elena aşteaptă de peste doi ani implantul unei proteze de genunchi. Operaţia o va ajuta să trăiască fără dureri. „Am venit astăzi să fac operaţie, să scap, să pot merge. Nu pot merge, nu poţi face nimic. Efoarte greu când nu poţi merge”, a spus pacienta Elena Parseni. „Noi ne referim la o pacientă cu o artroză avansată care a distrus întreaga articulaţie a genunchiului şi pentru care, din păcate, alte intervenţii conservatoare nu mai sunt posibile”, a spus Vlad Predescu, medic primar ortopedie şi traumatologie.

Protezarea genunchiului presupune schimbarea mecanicii şi articulaţiei genunchiului. ”Este schimbată cu o articulaţie nouă, de metal pepolietilenă, un plastic extrem de dur, articulaţie care va reface mobilitatea genunchiului, care va duce la un genunchi stabil, axat , adică cu o formă normală şi nedureroasă”, a adăugat Vlad Predescu. 

Specialiştii recomandă pacienţilor să nu amâne vizita la spital. Durerile sau umflarea genunchiului sunt primele simptome care trebuie să îi ingrijoreze. „Există dureri care se accentuează din ce în ce mai mult, creşte foarte mult cantitarea de medicamente, de antiinflamatoare. Chiar dacă la început cantitatea de medicamente ne ajută, pe de altă parte, o cantitate mare afectează cardiac pacientul. Poate duce şi la deces”, a spus Vlad Predescu. 

Sunt predispuse la gonartroză persoanele care au deja pe cineva diagnosticat cu această afecţiune în familie, dar şi persoanele care suferă de obezitate.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri