Sari la conținut

Bolile de piscină

O după-amiază liniştită la piscină se poate transforma intr-un calvar. Dacă administratorii nu respectă regulile de igienă clienţii pot pleca acasă cu diferite afecţiuni ale pielii.

Dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicină generală: „Putem avea diverse infecţii virale cum sunt verucile sau negii. După aceea avem de-a face cu pitiriazisul versicolor, o afecţiune dată de un parazit al pielii care în unele condiţii se dezvoltă excesiv.”

Iar lista afecţiunilor nu se oprește aici.

Dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicină generală: „Avem de-a face cu infecţii stafilococice la nivelul pielii de tipul furuncule, foliculite, infecţie streopto-stafilococică care trebuie tratată de către medicul specialist.”

Şi tot ca urmare a nerespectării regulilor de igienă pot apărea anumite bacterii care, în contact cu ochii, pot provoca probleme de vedere.

Dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicină generală: „Conjuncivitele care pot să fie virale sau bacteriene: ochi roşu care dor, care lăcrimează, secreţii purulente în cazul infecţiei bacteriene,.”

Frecvente în această perioada sunt şi aşa-numitele otite de piscină. Acestea sunt produse de bacteriile care se formează mai ales la marginea bazinelor, iar înmulţirea lor este favorizată de căldură. În toate cazurile este recomandat un control la medicul specialist!