Sari la conținut

Bolnavi trataţi pe banii lor, la spitalul din Râmnicu Vâlcea

Dan Motocescu este unul dintre pacienții spitalului din Vâlcea. Bărbatul a fost internat pentru o răceală. Cum nu a primit tratament, şi-a cumpărat singur toate medicamentele. El a primit de la medic un bilet cu medicamentele pe care trebuie să le cumpere, însă fără parafă, ca să nu poată cere decontarea. În farmacie, a aflat că trebuie să plătească 150 de lei. Nu i-au ajuns banii.

O altă pacientă spune că medicii i-au cerut de zeci de ori să îşi cumpere singură medicamentele.

Încercările reprezentanților Casei de Sănătate de a schimba lucrurile la Spitalul din Vâlcea par sortite eşecului. Nereguli s-au găsit şi la controalele din februarie şi mai, iar unitatea medicală a fost sancţionată.

Îşi cumpără medicamente în continuare, dar este o diferenţă sesizabilă între luna februarie şi luna aprilie. De exemplu, în luna februarie, din cinci-șase zile de spitalizare, pacientul beneficia de medicamente gratuite doar o zi. Acum beneficiază o zi jumate – două", spune Alin Voiculeţ, președintele CAS Vâlcea.

Conducerea spitalului evită declaraţiile lămuritoare. Mihăița Crețulescu, managerul Spitalului Județean Vâlcea, spune că nu poate comenta pentru că nu s-a finalizat controlul.

În luna februarie, spitalul a fost sancționat cu 175.000 lei, amendă pe care nu a plătit-o. Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea se pregăteşte să dea în judecată conducerea unității medicale.

Pe aceeași temă