Sari la conținut

BRĂILA. Tratamentul bolnavilor de cancer pe o lună și jumătate a fost furat

Medicamente sunt foarte scumpe. O singură fiolă costa 6.000 de lei.

„Cantitatea mare care se găsea în farmacia spitalului urma să asigure perioada decembrie și primele două săptămâni din ianuarie”, declară Alina Neacșu, purtător de cuvânt SJU Brăila.

Ancheta în acest caz a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, care estimează că prejudiciul creat în urma furtului de medicamente destinate bolnavilor de cancer este de 5,5 milioane de lei.

Pacienţii din spital cred că este vorba de o lovitură dată din interior: „Adică vine un bolnav să fure medicamente... sau... tot ei sunt de vină... doctorii. Păi cine ar putea? Doctorii, paznicii...”.

Iar doctorii confirmă că doar angajaţii spitalului au acces în farmacia spitalului.

„Când avem pacienți care au nevoie de tratamentul respectiv, asistentele spitalului coboară în farmacie și iau exact ce s-a scris pe condică si se administrează bolnavilor”, declară dr. Cosmin Boldeanu, șef secție Oncologie SJU Brăila.

A fost nevoie de un furt de proporţii pentru ca şefii unităţii medicale să instaleze camere de supraveghere.

Spitalul Județean și-a sporit măsurile de pază și protecție în zonele importante, suplimentând cu măsuri caracteristice, cu camere de filmat, senzori de mișcare”, mai spune purtătorul de cuvânt al SJU Brăila.

Aproape 2.500 de bolnavi de cancer din Brăila primesc tratament gratuit prin Programul Național de Oncologie. Managerii Spitalului Judeţean spun că pacienţii nu au avut de suferit, pentru că Ministerul Sănătăţii a înlocuit medicamentele furate. Rămâne de văzut dacă poliţiştii vor prinde hoţii şi dacă va fi recuperată paguba de aproape şase milioane de lei.