Brânză contaminată cu E.coli şi stafilococ. Controale la fabrica de la Jibou

Data publicării:
branza-stricata-protectia consumatorului brasov 14 07 2015

Rezultatele analizelor alimentelor vor fi comparate cu cele ale copiilor care au ajuns la spital, iar rezultatul final va fi anunţat peste câteva zile.

Probele luate de la cantina la care au mâncat elevii au arătat valori îngrijorătoare la rezultatele parţiale.

Au fost analizate brânză, telemea, smântână și biscuiți. Probele la smântână și biscuiți sunt negative, bune. În schimb, la branză s-a identificat un stafilococ și Escherichia coli. Atât brânza analizată, cât și tulpinele izolate se vor trimite la București pentru confirmare”, a explicat Daniel Lupu, directorul DSVSA Argeş.

Controale la o fabrică de brânză din Jibou

Imediat, atenţia autorităţilor sanitar-veterinare s-a îndreptat către fabrica din Jibou, judeţul Sălaj, care a aprovizionat cantina din Piteşti cu brânză.

Din lotul despre care vorbim nu mai există brânză pe stoc, probabil vor lua din alte loturi. Brânza telemea se ambalează în saramură și se livrează la caserole, avem buletine de analize la zi. Nu am avut niciodată plângeri, localnicii pot spune”, a declarat Titus Bujor, administratorul fabricii.

El spune că produsele sale ajung în şcoli şi spitale din mai multe judeţe ale ţării şi că nu a avut nicio plângere până acum. Elevii de la Şcoala nr. 16 din Piteşti, cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani, au mâncat joia trecută, la prânz, la cantina privată din curtea şcolii. După două zile au început să se simtă rău, iar 39 dintre ei au ajuns la spital. Medicii au confirmat atunci prezenţa adenovirusului pentru 16 copii. Şase sunt în continuare internaţi la Spitalul Judeţean, în Secţia de Boli infecţioase, şi alţi șase la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

Până acum, cei care conduc cantina unde au mâncat elevii au primit două amenzi. Prima, de 1.000 de lei pentru că nu au păstrat o porţie probă din meniu, aşa cum prevede legea, iar a doua, de 3.000 de lei pentru că regulile de igienă nu erau respectate. Practic, bucătăreasa era şi cea care se ocupa de aprovizionare, cât şi de servire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri