BUSINESS CLUB. Nestle își testează produsele pe celule umane pentru a vedea în ce măsură acestea îi îmbolnăvesc pe consumatori

Data publicării:
1560655 200255966843855 1908640503 n 1

FOTO: Facebook/Nestle

Nestle încearcă să afle astfel în ce măsură unele alimente îi îmbolnăvesc sau îi vindecă pe cei care le consumă. Compania elveţiană nu face aceste experimente neapărat din grijă pentru clienţii săi, ci mai degrabă din grija pentru propriul profit. Nestle va folosi rezultatele testelor ca să producă o gamă de sucuri şi alte alimente cu proprietăţi vindecătoare.

Laboratoarele americane Cellular Dynamics International le vor livra celor de la Nestle celule umane din ficat şi creier care vor fi folosite pentru testarea unor noi alimente. Cei de la Nestle încearcă să afle ce combinaţii de nutrienţi însănătoşesc organismul uman.

Gigantul alimentar elveţian plănuieşte lansarea unei noi o game de produse cu proprietăţi terapeutice. Nestle deja a testat influenţa pe care o au acizii graşi din avocado şi măsline asupra neuronilor umani cu speranţa descoperirii unor efecte benefice pentru bolvanii de Alzheimer. Nestle încearcă să găsească o soluţie şi pentru cei care suferă de obezitate.

Însă medicii, nutriţioniştii şi autorităţile din Statele Unite sunt sceptici atât în ceea ce periveşte rezultatul acestui gen de teste cât şi în ceea ce priveşte proprietăţile aşa-numitelor produse alimentare terapeutice. Agenţia americană pentru protecţia consumatorului le-a cerut mai multor companii să prezinte dovezi ştiinţifice mai clare în susţinerea alimentelor promovate pentru presupusele lor efecte medicale.

În acelaşi timp, medicii susţin că introducerea anumitor nutrienţi în unele produse alimentare poate preveni apariţia unor boli, dar odată instalată boala aceşti nutrienţi nu au cum să o vindece.

În ultimii ani Nestle a produs, printre altele un lapte îmbogăţit cu o proteină despre care spune că ar preveni apariţia cariilor şi o ciocolată despre care spune că ar reduce absorbţia colesterolului rău în organism. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri