Care sunt etapele implantului dentar

Data publicării:
0312implanturi-36524

Una din marile descoperiri ale medicinei este implantul dentar. Pacienții cu dinți lipsă își recapătă prin această intervenție încrederea și pofta de viață. Nu e de mirare că implantul poate schimba chiar destinele oamenilor.

„Pacientul se prezintă în cabinet, are loc o primă consultație, în care medicul ia măsuri pentru realizarea modelelor de studiu. Apoi se face o primă analiză a cazului pacientului. Se recomandă analiza sângelui, control cardiologic și realizarea radiografiilor și a CT-ului, pentru a se stabili grosimea și lungimea implantului dentar”, a spus medicul Floriana Tudorache.

Intervenția chirurgicală este foarte simplă și se realizează cu anestezie locală și durează foarte puțin. Durerea postoperatorie este mică și se previne prin administrarea de antialgice ușoare. Se recomandă pacientului să nu clătească în primele 12 ore, iar periajul se reia de a doua zi, cu periuțe moi.

„În cazul unui infarct recent, a unui diabet insulino-dependent sau a pacienților care suferă de epilepsie, nu se pot face implanturi”, a precizat medicul invitat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri