Care sunt paşii pentru a vă înscrie în evidenţele unui medic de familie

Data publicării:
40153749-1-610-doctor-writing-notes-nhs-hospital

Viitorul dumneavoastră medic de familie trebuie să aibă un contract încheiat cu casa de asigurări de sănătate. Dumneavoastră trebuie să-i faceţi medicului dovada plăţii sau scutirii de la plata contribuţiei la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Atenţie! Niciun asigurat nu are voie să figureze pe listele a doi sau mai mulţi medici de familie. În caz contrar, potrivit legii, nu veţi beneficia de toate drepturile asiguratului.

Dacă medicul la care doriţi să vă înscrieţi este din alt judeţ decât cel în care lucraţi sau locuiţi, atunci angajatorul trebuie să transmită lista nominală la casa judeţenă de asigurări la care este arondat cabinetul viitorul medic de familie. De asemenea, trebuie să-i faceţi medicului dovada plăţii contribuţiei la casa de asigurări din judeţul respectiv.

Schimbarea medicului de familie se face după cel puţin şase luni de la ultima înscriere şi pentru aceasta aveţi nevoie de acordul viitorului dumneavoastră medic de familie. Acestuia îi veţi prezenta actele necesare înscrierii şi îi veţi comunica numele fostului doctor de familie. Noul medic va informa atât casa de asigurari de sănătate, cât şi pe fostul medic faptul că v-a preluat în evidenţele sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri