Sari la conținut

Cauzele apariției ulcerului și metode de tratament

Durerea zilnică de stomac ar trebui să îi trimită pe pacienți la medicul gastroenterolog pentru diagnosticare.

Durerea în ulcer este o durere zilnică, zi de zi, nu este o zi și apoi te apucă peste trei zile. Este important, este un prim criteriu, durerea este nocturnă de obicei, trezește pacientul din somn și se calmează sau se amelioreaza sau dispare după administrarea de alcaline, antisecretorii sau alimente. Durerea care apare matinal, la trezitrea pacientului, dacă îl doare stomacul, foarte probabil nu este ulcer”, spune Cristian Gheorghe, medic primar gastroenterologie.

Mesele neregulate nu conduc la apariția acestei boli, așa cum foarte mult timp s-a crezut, spun medicii.

Există helicobacter pylori, care produce ulcer și de care este legat ulcerul și aici observam o scădere dramatică a pacienților cu ulcer după eradicarea helicobacterului. Apoi, o creștere a numărului de pacienți în vârstă cu ulcer, pentru că a crescut consumul de antiinflamatorii nonsteroidiene. Aici sunt cei doi factori mari în producerea ulcerului”, a mai spus medicul.

Diagnosticul se pune cu ajutorul unei endoscopii.

„Ulcerul se tratează și tratamentul este anti helicobater. În general încercam să tratăm pacienții endoscopic, încercând să tratăm hemoragia digestivă, prin diferite metode”, a mai spus doctorul Cristian Gheorghe.

Medicii recomandă ca pacienții cu ulcer să renunțe la alimentele condimentate, să nu fumeze și să evite medicamentele antiinflamatoare.

 

Pe aceeași temă