Cauzele deficitului ponderal

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-05-10h42m08s248

„Deficitul ponderal e o situație a persoanei sub greutate ideală și, indiferent de vârstă, este o afecțiune care, deși e ceva mai rară decât obezitatea, este mai dificil de tratat. Într-o primă fază poate fi considerată un moft, dar ne speriem când observăm cazurile extreme de anorexie”, a explicat Cătălina Crăciun, medic de familie. 

„Din păcate, există cazuri extreme de anorexie, când, de la un punct încolo, chiar și cu alimentație și medicație nu se mai poate face nimic. Apar mecanisme ale organismului care devin un mod de a fi”, a adăugat ea. 

„Uneori credem că e suficient să mâncăm, dar nu este, pentru că nu știm ce să mâncăm. Cel mai bine este să ne adresăm medicului, care poate aborda problema alimentației, a regimului de viață, tratamentul fitoterapeutic”, a spus medicul.

„Sunt indicate condimentele și plantele picante. De asemenea, produsele apicole sau mierea. Remediile se iau între mese, pentru a crește eficiența. Se impun combinații de plante, dar individualizate”, a subliniat medicul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri