Cel mai curat spital din Europa, la Brașov

Data publicării:
spital

În spitalul privat de la Braşov, sunt literă de lege regulile care ar trebui să fie normale în orice clinică, dar pe care prea puţini le respectă în spitalele de stat. Încă de la intrare, fiecare persoană încalţă papuci de unică folosinţă. Dezinfectarea mâinilor e obligatorie.

„Am observat că au un program pe care îl respectă pentru inspecţia băii şi a camerei, e totul în regulă”, spune un pacient.

„Este cel mai important, pentru că am fost şi în alte spitale unde am avut eu o pacientă, o rudă, şi e groaznic, pe când aici avem nişte condiţii extraordinare”, spune o femeie.

„Să fie toate la fel ca astea care sunt aici şi să ne facă bine, să ieşim cu sănătate de aici”, adaugă o pacientă.

În saloane, pacienţii infectaţi cu bacterii periculoase sunt izolaţi, iar medicii şi asistentele respectă regulile de carantina cu stricteţe. În fiecare salon există halate, măşti, mănuşi şi papuci de unică folosinţă, dar şi dezinfectant. Folosirea lor e obligatorie. Tot pentru a preveni eventualele infecţii intraspitaliceşti, înainte de a fi internaţi, absolut toţi pacienţii sunt supuşi unor seturi complete de analize.

Vizează depistarea portajului de germeni multirezistenţi, pentur că există o astfel de problemă şi am rămas surprinşi văzând statistic rata de portaj a acestor germeni la pacinţii care ni se adresează şi care este undeva la 25%-28% ceea ce este foarte mult”, spune Andreea Moldovan, medic primar boli infecţioase.

În plus, administratorii spitalului cumpără produse dezinfectante de calitate, în cantităţi mari, pentru ca angajaţii să nu fie tentaţi să facă economie. În anul 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat spitalul braşovean ca fiind „cel mai curat din Europa”. 60 de spitale europene au concurat pentru acest titlu.

Un chestionar online la care spitalele au trebuit să răspundă, după care a fost un audit din partea a doi profesori”, precizează Bogdan Moldovan, directorul medical al spitalului.

Rata infecţiilor intraspitaliceşti la nivelului spitalului braşovean este de doar 0,03%. Potrivit studiilor medicale, în ţările occidentale, infecţiile intraspitaliceşti sunt a treia cauză de deces a pacienţilor. La nivel mondial, 400 de pacienţi mor zilnic din cauza unor astfel de infecţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri