Centru de urgenţe privat - mai scump, dar mai rapid

Data publicării:
SPITAL BV

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Braşov s-ar putea elibera după deschiderea acestui centru de permanenţă, mai ales în sezonul de schi. Atunci medicii fac faţă cu greu sutelor de accidentări pe pârtie.

Nici în sezonul estival doctorii de la urgenţă nu iau pauză. Vara, cei mai mulţi turişti, amatori de drumeţii montane, se accidentează pentru că nu poartă echipament adecvat. Toate acestea, în condiţiile în care medicii fac şi aşa faţă cu greu urgenţelor majore.

Totuşi, pacienţii care merg direct la Centrul de Permanenţă deschis astăzi la Braşov trebuie să ştie că vor plăti 150 de lei consultaţia.

Are dotările şi caracteristicile unui spital de urgenţă. Medicii de aici tratează fracturi, luxații sau entorse, însă nu aparţin de stat.

Diferența o va face timpul de așteptare și comportamentul medicilor”, a afirmat Iosif Șamotă, coordonatorul centrului de permanență spital privat.

Centrul de permanenţă va funcționa de la 8.00 dimineaţa până la 10 noaptea, dar programul se va putea prelungi în funcție de solicitări. Unitatea are două cabinete speciale pentru ortopedie și beneficiază de aparatură la standarde înalte.

Pentru o simplă consultație pacienții vor plăti 150 de lei. O radiografie costă 50 de lei, iar o imobilizare cu gips a membrului costă 100 de lei. Procedurile mai complexe, cum ar fi intervențiile chirugicale, pornesc de la 2.000 de lei.

Am considerat necesar să deschidem un asemenea centru din cauza sutelor de solicitări pe care le-am avut în ultimul an. Foarte important este că pacienții nu vor trebui să-și facă programare, ci vor fi preluați cu prioritate”, a explicat Aurel Fernye, managerul spitalului privat.

Până acum, spitalul de urgență din Brașov a fost suprasolicitat. Mai ales în plin sezon de schi, atunci când riscul accidentărilor crește. Sute de persoane așteaptă ore în șir pentru a fi tratate.

La unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean se prezintă anual peste 22.000 de pacienţi. Medicii fac față cu greu solicitărilor, mai ales că se confruntă cu criza de personal. Aici lucrează doar zece medici, deși ar trebui să fie angajați 32.

Investiția în centrul de urgență privat de la Brașov se ridică la peste 400.000 de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri