Citricele afectează dinții. Care este recomandarea stomatologilor

Data publicării:
gref

Atunci când consumăm portocale sau lămâi, acidul citric din aceste fructe interacţioneaza cu smalţul dinţilor.

Reacţia chimică este reacţia de chelare, adică efectiv se leagă acidul citric de componentele de mineralele smalţului. Este reacţie chimică şi asta desprinde minerale din smalţ.”, spune dr. Ionuț Leahu, medic dentist specialist în implantologie.

Astfel, în timp ne vom confrunta cu diverse afecţiuni: dinţii se pot îngălbeni, pot apărea carii sau hipersensibilitate dentară.

Este acea afecţiune care ne schimbă cu totul viaţa. În sensul că nu mai putem să ne spălăm cu apă rece pe dinţi, pentru că o să ne transmită o durere săgetătoare în secunda în care au luat contact cu apa rece sau cu îngheţată sau cu orice rece. Imediat simţim o durere foarte puternică, care şi dispare după ce am îndepărtat apa sau stimulul rece.”, explică medicul Ionuț Leahu.

Medicii ne sfătuiesc să nu ne spălăm pe dinţi imediat după ce am consumat citrice.

Igiena imediată după consumul citricelor este contraindicată. Ea se va face după un interval de timp, eventual imediat după consumul acestor citrice putem să clătim cavitatea bucală cu apă, iar apoi după aproximativ o jumătate de oră se poate face şi periajul dentar.”, precizează dr. Cristina Novac, medic dentist.

Mare atenţie şi în ceea ce priveşte albirea dinţilor acasă cu bicarbonat de sodiu şi lămâie. Soluţia va albi dinţii, dar le va slăbi smalţul. De aceea, medicii recomandă ca acest tratament să fie realizat doar în cabinetele stomatologice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri