CLUJ. Pacienţi plimbaţi cu ambulanţa de la o secţie la alta, în cadrul aceluiaşi spital

Data publicării:
surgossegi korhaz kolozsvar mentok zm5

 

La Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Județean Cluj ajung în fiecare zi între 150 și 200 de pacienți. O treime dintre ei vin din alte județe ale Transilvaniei.

„Spitalul își desfășoară activitatea medicală într-un număr de peste 30 de clădiri situate la distanță una de alta. Un pacient în stare critică adus cu salvarea în Unitatea de Primiri Urgențe pentru diverse investigații cum ar fi computer tomograf, rezonanță magnetică sau consulturi interclinice neurochirurgical sau ortopedic trebuie să fie transportat la aceste clinici”, explică situaţia managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Cristiana Ciortea.

Soluția ar fi ridicarea unui Spital Regional de Urgență, care să cuprindă în acelaşi spaţiu toate specializările medicale. În 2012, Ministerul Sănătății a desemnat Clujul oraș prioritar în ceea ce privește construcția unui astfel de spital. De atunci însă, autoritățile județene au reușit să aloce doar 100.000 de lei pentru refacerea unui studiu de fezabilitate din 2008.

Nu este prima dată când autorităţile încearcă să ducă la bun sfârşit acest proiect. Lucrările au început în anii 90 şi până la detectarea neregulilor de proiectare autorităţile au cheltuit aproximativ un milion de lei. Clujenii susţin că este vorba despre un nou caz în care banii publici au fost risipiţi.

Ridicarea unui Spital Regional de Urgență cu 800 de paturi, 20 de secții de specialitate și cu heliport s-ar ridica la 200 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri