Colegiul Medicilor, sesizat pentru malpraxis în cazul tinerei din Iași care a intrat în comă după ce a fost operată de trei ori într-o zi

Data publicării:
medici operatie transplant digi-3

Colegiul Medicilor a fost sesizat de Direcția de Sănătate Publică din Iași.

Direcția Sanitară Iași vorbește prostii. Dacă vor să se autosesizeze, au ei o comisie de malpraxis care poate să o facă. Indferent de asta, încă de săptămâna trecută, Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi va analiza cazul sub aspectul disciplinar și nu sub aspectul malpraxisului”, a spus președintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae.

Acest caz va fi analizat de experți din Comisia de Disciplină a organizației, a mai spus el.

Noi vom strânge documentele, vom asculta specialiștii și vom stabili dacă este o eroare disciplinară, din partea medicilor, dacă există. În funcție de gravitatea greselii vom da și sancțiunile. Profesionalismul medicilor nu poate fi pus la îndoială, pentru că sunt medici cu multă experiență, care au salvat mii de vieți, dar oricând un medic poate să greșească, asta se întâmplă oriunde”, a mai spus Vasile Astărăstoae.

Tânăra a fost operată săptămâna trecută pentru o sarcină extrauterină, dar a făcut o hemoragie puternică. A mai fost operată de două ori în aceeași zi. Tânăra a fost mutată de la maternitatea Elena Doamna la spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Starea ei este în continuare critică, deși a fost supusă unei noi intervenții.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a cerut săptămâna trecută o anchetă la Maternitatea din Iași, în cazul tinerei de 19 ani. Verificările au fost făcute de Direcția de Sănătate Publică.

Familia tinerei a depus la Ministerul Sănătăţii o plângere în care îi acuză pe medicii de la Maternitatea Elena Doamna neglijenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri