Complicațiile hipertensiunii arteriale

Data actualizării: Data publicării:
hiper

Hipertensiunea arterială este numită și ucigașul tăcut pentru că, de obicei, simptomele bolii apar abia atunci când se instalează și complicațiile. Prof. dr. Maria Dorobanțu, șeful clinicii de cardiologie a spitalului Floreasca și președintele Societății Române de Hipertensiune, ne explică ce este hipertensiunea și care sunt complicațiile care pot apărea dacă este netratată.

„Hipertensiunea reprezintă o creștere constantă a tensiunii arteriale. De cele mai multe ori, hipertensiunea nu are simptome. Numai atunci când creșterea se face rapid, apare o cefalee intensă, o tulburare de vedere. Frecvent aceste simptome însoțesc complicațiile hipertensiunii arteriale și atunci sunt simptomele complicațiilor.

Un hipertensiv netratat are un risc mai mare de accident vascular cerebral, în special hemoragie cerebrală, decât o persoană cu o tensiune normală sau un hipertensiv tratat.

Un alt risc al persoanelor hipertensive netratate este infarctul de miocard, care este de două ori mai mare decât la o persoană fără hipertensiune.

De asemenea, acești bolnavi suferă frecvent de insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri