Comuna care are propria ambulanţă

Data publicării:
numar 112 ambulanta digi24 august 2015

Ambulanța are defibrilator, tărgi fixe și mobile, tub și măști de oxigen, cărucior și dulap pentru medicamente. Până la începutul anului a fost folosită într-un orăşel cu 30 de mii de locuitori din Belgia. Din februarie aparţine comunei Prisăcani.

„Are 170.000 de kilometri. Este foarte bună, este foarte utilă pentru comună. Mașina merge foarte bine, a fost foarte bine întreținută,” spune Ioan Goldan, șoferul Primăriei Prisăcani.

Cele două asistente medicale de la dispensar au acceptat să facă voluntariat pe ambulanță. Pot ajunge în orice colț al comunei în mai puțin de 10 minute.

Dacă e ceva urgență, să nu mai așteptăm să vină de la Iași , uite că o avem pe a noastră aici,” zice o localnică.

„O să venim în sprijinul comunității, primul-ajutor, la persoanele imobilizate, vor putea fi aduse până la dispensar,” precizează Alina Acsinte, asistentă medicală.

Asistentele au participat inclusiv la un curs de pregătire.

Am fost în Belgia, în schimb de experiență ce a avut ca scop schimbul de noțiuni despre acordarea primului ajutor. A fost o experiență frumoasă, utilă,” povestește Dorina Vasile, asistent medical.

Ambulanţa nu a fost singura donaţie. Edilul a mai primit şi două maşini de pompieri.

„M-am gândit și mi-aș dori să fac educație pentru tinerii din comună. Educaţie în ceea ce priveşte primul-ajutor, primele intervenţii, modul cum să ajutăm şi bătrânii,” spune Constantin Chirilă, primarul comunei Prisăcani.

Comuna ieșeană și orașul din Belgia s-au înfrățit în urmă cu 6 ani, iar de atunci au loc constant schimburi de experiență între angajații administrației locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri