Sari la conținut

Concurs de alergare pe pante abrupte

Competiţie solicitantă în Săcele. Peste 200 de oameni au luat startul la una dintre cele mai noi curse de alergare montană din lume. Participanţii s-au întrecut pe pante foarte abrupte, pe o distanţă de peste 3 kilometri. 

Concurenţii au luat startul la diferenţă de 30 de secunde, în funcţie de experienţă. Ultimii care au intraţi în competiţie au fost sportivii de performanţă.

Viorel Pălici, câştigător: „Am scos 20 de minute şi vreo 3, 4 secunde. Nu mă aşteptam, am fost la un antrenament aici, dar mă aşteptam să scot undeva la 22 de minute. Cel mai greu a fost că a fost destul de mult noroi şi am patinat foarte mult.”

Cursa a fost una dificilă, după cum au recunoscut mulţi participanţi.

„E vorba de 3 kilometri, cu 500 de metri diferenţă de nivel, ceea ce înseamnă destul demult, adică e destul de intensă. Scurt, dar intens, deci îţi trebuie antrenament."

„Destul de greu, nu mă aşteptam să fie panta atât de abruptă, deşi diferenţa de nivel este de 500 de metri pe nivel pe o distanţă atât de scurtă.”

„Vertical Race” este un eveniment organizat pentru prima dată la Braşov.

Silviu Bălan, organizator: „S-au mai organizat câteva vertical race-uri în România, nu foarte mutle, dar în străinătate au o popularitate foarte mare.”

Câştigătorii concursului au primit câte un zbor cu parapanta, iar cei care s-au înscris la tombolă au câştigat o cameră GO PRO.