Condiţii mizere la Spitalul de Pediatrie din Slatina

Data publicării:
spital pediatrie slatina

1.500 de copii ajung lunar în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Slatina. Dorm în paturi rupte, în frig, în saloane cu tencuiala cazută şi cu mucegai la geamuri.

„Cum au fost condiţiile de internare? Rău. Microbi. Căldură nu e. Vii cu o boală şi pleci cu alta", spune o mama unui pacient.

„Cine nu s-ar teme (pentru sănătatea copilului n.r.)? Cine ar sta în condiţiile astea? ", adaugă mama altui pacient.

Conducerea secţiei spune că nu poate face nimic, aşa că le permite mamelor să aducă de acasă orice vor.

„Văd un calorifer acolo. Da. Le-am dat voie să vină şi cu încălzitoare pentru că a fost foarte ger şi nu fac faţă caloriferele care sunt. Sunt foarte vechi, coloanele înfundate. Am chemat de neunumărate ori. Au venit oamenii, au incercat să le desfacă cat se poate", declară Daniela Safta, şef Secţie Pediatrie.

Ca şi cum n-ar fi de-ajuns, alte secţii ale Spitalului sunt în renovare, aşa că pacienţii de la pediatrie trebuie să îndure mult praf şi zgomot.

„Există plângeri şi nemulţumiri legate de disconfortul datorat acţiunilor de lucru, încercăm să le limităm la minimum”, spune Cătălin Pătru, director medical Spitalul Slatina.

O astfel de reabilitare generală, capitală din câte ştiu, nu a mai fost făcută de la construcţia acestui corp de clădire.

Consiliul Judeţean Olt a început de anul trecut reabilitarea clădirii care găzduieşte patru secţii, dar nu se ştie când va veni rândul Pediatriei.

„Anul trecut am avut un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii prin care ne-au dat o parte din sumă, nu ştim în acest moment dacă Ministerul Sănătăţii îşi va mai ţine acest angajament”, afirmă Marius Oprescu, vicepreşedinte CJ Olt.

Dacă, totuşi, vin banii de la minister, lucrările de reabilitare ale Secţiei de Pediatre ar putea începe abia la vară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri