Consecințele corupției. O maternitate din Drobeta Turnu Severin trebuia inaugurată anul trecut

Data publicării:
paturi

Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin nu a mai fost reabilitată de mai bine de 20 de ani. Are pereţii scorojiţi, paturile şi dulapurile ruginite, iar saltelele sunt foarte vechi şi murdare. În plus, pacientele se plâng că în saloane intră pisici.

„Condiții groaznice. De la lenjerie murdară, goange, pereţi căzuţi, tot”, spune o pacientă.

În ultimii ani autorităţile locale au construit o maternitate nouă, iar aparatura de aproape 3 milioane de euro urma să fie achiziţionată prin licitaţie. Aceasta nu a mai avut însă loc pentru că procurorii DNA au aflat că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi ar fi trucat licitaţia şi l-au arestat. Procurorii au blocat astfel achiziţia de aparatură. Mai marii judeţului au găsit, însă, o soluţie de compromis. Au adus aici aparatura veche şi o parte din mobilierul de la vechea secţie din Spitalul Judeţean.

Două spitale în judeţul Mehedinţi, spitalele de la Vânju mare şi Strehaia. Activitatea de acolo a fost restrânsă şi am mai luat de acolo aparatură medicală. Prin intermediul Ministerului Sănătăţii de la alte spitale din ţară ne-au mai fost aduse astfel de aparate”, spune Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți.

Pentru că nu s-au găsit bani pentru un camion, pătuţurile pentru nou născuţi şi mesele chirugicale au fost aduse cu o fostă maşină de morgă.

Practic, maşina, chiar dacă scrie acolo pe exterior ce scrie, ea este dezinfectată în permanenţă pentru că vă daţi seama nimeni nu este nebun să bage microbi într-o clădire nouă”, spune Cristian Jianu, purtător de cuvânt Spitalul Severin.

Dosarul în care este implicat preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a ajuns în instanţă, iar licitaţia se va putea relua abia atunci când va exista o soluţie definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri