Consum inutil: ambulanțele merg și 100 de kilometri dus-întors pentru alimentare cu combustibil

Data publicării:
ambulante-2

Ambulanţele din Corabia, judeţul Olt, trebuie să străbată aproape 80 de kilometri dus-întors pentru a alimenta, pentru că cea mai apropiată benzinărie este la Caracal.

Există o problemă la Corabia, unde nu există o staţie a furnizorului respectiv. Ambulanţele care trebuie să fie în stare de urgenţă trebuie să fie alimentate în timp util.”, spune Crina Marinela, de la Serviciul de Ambulanță Olt.

„Singura problemă care a apărut este că un număr de 20 de puncte de spitale mici, sub 20 la număr, erau prea departe de stațiile de alimentare ale furnizorului care a câștigat”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Câștigătorul licitației desemnat de Ministerul Sănătății la sfârșitul lui 2013 pentru aprovizionarea ambulanțelor cu combustibil nu are stații de pompare peste tot în țară în apropierea Serviciilor de Ambulanță. Așa se explică de ce în județe precum Olt, Teleorman, sau Ialomița ambulanțele parcurg zeci de kilometri să alimenteze. Responsabilii Ministerului Sănătății vor plăti peste 376 de milioane de lei furnizorului de combustibil.

„Procedurile de licitație națională s-au făcut anul trecut și am obținut un preț foarte bun, cu 6% sub prețul pompei”, explică Raed Arafat.

Responsabilii ministerului spun însă că problema se va rezolva în scurt timp. Câştigătorul licitaţiei a semnat contracte cu alţi distribuitori.

La Fetești, de exemplu, acest lucru s-a şi întâmplat deja şi asta după ce timp de 20 de zile salvările au parcurs 120 de kilometri ca să alimenteze în Slobozia. Adică, la fiecare plin de 80 de litri, 15 se pierdeau doar pe drum.

În urma licitaţiei, Ministerul Sănătăţii a încheiat un contract pentru 85 de milioane de litri de combustibil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri