Conținut ridicat de arsenic, descoperit în mâncarea pentru bebeluși

Data publicării:
Using Dummies Could Reduce Cot Death Risk
Foto: Gulliver/Getty Images

Aproximativ jumătate din produsele pe bază de orez dedicate copiilor vândute în Marea Britanie conține niveluri care depășesc limita legală de arsenic, arată un studiu. Specialiștii avertizează că arsenicul afectează creșterea și inteligența copiilor și poate provoca și probleme mai grave, precum cancer.

Using Dummies Could Reduce Cot Death Risk
Foto: Gulliver/Getty Images

Cercetătorii de la Queen's University Belfast au descoperit că nivelurile de arsenic au crescut în cazul multor produse, aproximativ 50% din produsele pe bază de orez, pentru copii, conținând un nivel care depășește limita legală din UE de arsenic anorganic.

Bebelușii sunt mai vulnerabili la efectele arsenicului care poate interveni în dezvoltarea copilului și afecta sistemul imunitar și inteligența. Iar lista nu se oprește aici,” explică profesorul Andy Meharg, citat de The Telegraph.

Orezul conține mai mult arsenic anorganic decât alte alimente, iar expunerea îndelungată la această substanță poate provoca o serie de probleme de sănătate, inclusiv probleme de dezvoltare, boli de inimă, diabet și afecțiuni ale sistemului nervos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri