Sari la conținut

Copil din Bucureşti, internat la "Marie Curie" cu sindrom hemolitic uremic. Medic: Este o fetiţă de un an şi două luni, a venit de la Institutul "Matei Balş"

La „Marie Curie” sunt internaţi patru copii cu sindrom hemolitic uremic, a declarat medicul Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de Nefrologie a spitalului.

Fetiţa care a mâncat sarmale este „pacientul cel mai grav” şi va avea nevoie de tratament multă vreme, a declarat medicul. Copilul din Feteşti – care a mâncat supă de pui – va fi externată azi. Copilul din Mioveni va face azi examen de rezonanţă magnetică şi va fi externat mâine.

Cel de-al patrulea pacient este o fetiţă din Bucureşti, care a fost adusă de la Institutul „Matei Balş”, unde fusese internată câteva zile.

Fetiţa venită ieri are un an şi două luni, este din Bucureşti, aici locuieşte. A venit de la Institutul Matei Balş, are o formă incompletă de sindrom hemolitic uremic. A stat internată câteva zile la institut.

A avut iniţial o diaree, nu este vorba despre diaree sangvinoretă, dar pe parcursul acestei spitalizări s- au degradat anumite părţi, copilul a devenit foarte anemic, ajungând la valoare mică a hemoglobinei, 5 grame, au scăzut trombocitele, ficatul, formă mai particulară de boală, niciunul dintre aceşti copii nu seamănă unul cu altul.

Ea nu face dializă, va fi urmărită în continuare. Fetiţa a mâncat de toate, are un an şi două luni, inclusiv carne, inclusiv lactate, carne şi ouă. Nu lapte, nici vorbă”, a declarat Mihaela Bălgrădean.

Medicul a explicat că manifestările clinice nu sunt prezente toate la copiii cu SHU, unii au insuficienţă renală acută, alţii nu, în cazul unora se depistează verotoxina, în cazul altora nu.

Partea comună este debutul cu diareee, de aceea ne aflăm în faţa unui SHU tipic. Ne interesează manifestările clinice. Dacă am aştepta rezultatele testelor de laborator, aceşti copii nu ar mai fi printre noi”, a declarat Mihaela Bălgrădean.