Sari la conținut

Copil român din Italia, cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic în Italia

Copilul a fost internat iniţial cu diagnostic de toxiinfecţie alimentară. 

Autorităţile din Florenţa au iniţiat o anchetă epidemiologică.

Potrivit presei italiene, copilul ar fi mâncat produse lactate marca "Brădet" provenite din România.

Contactat de Digi24, Marius Badea, patronul fabricii "Brădet", a declarat că proprietarul magazinului din Italia i-a comunicat că părinţii copilului au cumpărat brânză de vaci în 9 februarie.

E posibil să nu aibă niciun fel de legătură. Din 29 februarie noi am retras marfa. Se creează din nou o stare de suspiciune nereală. Nu avem nicio informare din partea autorităţilor”, a declarat Marius Badea.

„Ştiţi că întotdeauna am negat în totalitate că produsele noastre ar putea îmbolnăvi copiii şi sper din toată inima să se dovedească, din nou, că nu este adevărat.

Am exportat toată gama de produse în Italia. Nu avem niciun dubiu că ar putea fi de la noi aşa ceva.

Ne-a sunat partenerul din Italia şi ne-a spus că au venit autorităţile la ei, în baza alertei care a fost declanşată în momentul în care noi am retras marfa de la dânşii şi le-a spus că este posibil ca un copil care a consumat brânză este diagnosticat şi nu se ştie dacă este de la brânză sau dacă este de la altceva.

Erau retrase produsele în baza alertei noastre. De aici a venit legătura autorităţilor între caz şi retragerea produselor noastre”, a adăugat el.