Corpul de control al premierului: Spitalul de Pediatrie Piteşti a raportat că nu sunt infecţii nosocomiale, deşi nu s-a făcut nicio analiză 

Data publicării:
spital pediatrie pitesti-2

 

„Potrivit Corpului de control al premierului, în perioada 24.02.2016 - 25.02.2016 au mai fost internați la Spitalul de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” un număr de 4 copii, cu vârste între 4 luni și 1 an și 4 luni, cu afecțiuni grave ale aparatului digestiv, pentru care a fost efectuat testul rapid Escherichia Coli enterohemoragic verotoxină 1 și 2, rezultatul fiind pozitiv.

La data de 26.02.2016 la Spitalul de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” erau internați un număr de 9 copii, dintre care unul la Secția Anestezie și Terapie Intensivă, 6 la Secția Nefrologie și 2 la Secția de Gastroenterologie.

Spitalul de Pediatrie Pitești nu a avut încadrat un medic epidemiolog care să coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere și Control al infecțiilor nosocomiale. În perioada 01.01.2015 - 16.02.2016, reprezentanții Spitalului de Pediatrie Pitești au consemnat în

Registrul de infecții nosocomiale, lunar, faptul că nu a fost identificată nici o infecție nosocomială, deși în perioada de referință au fost recoltate probe de autocontrol doar în 3 zile, respectiv în din lunile februarie și martie 2015, și într-o zi din luna februarie 2016, după internarea mai multor copii cu afecțiuni și după decesul a 3 dintre aceștia.

Până la data redactării notei de informare a Corpului de control al primului-ministru, din 25 februarie, privind verificările efectuate, entitățile verificate au răspuns parțial solicitărilor acestei instituții”, potrivit raportului.

Verificările vor continua, în colaborare cu Corpul de control al ministrului Sănătății, pentru a clarifica următoarele aspecte:

1. Care au fost măsurile (analize, diagnostic, internare etc.) luate de personalul medical din cadrul Spitalul de Pediatrie Pitești și Spitalul Județean de Urgență Pitești-Argeș cu privire la cazurile

copiilor diagnosticați cu patologie digestivă.

2. Cauzele care au provocat apariția patologiilor digestive la copiii din județul Argeș;

3. Cauzele care au provocat decesul copiilor din județul Argeș transferați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”.

4. Existența unor infecții nosocomiale la spitalele din județul Argeș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri