Criteriile de care trebuie să ţii cont când cumperi jucării

Data actualizării: Data publicării:
black friday cumparaturi jucarii - GettyImages-93446410

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun şi fiecare copil îşi aşteaptă cu nerăbdare jucăria preferată sub brad. Pentru părinţi, bunici şi prieteni nu este tocmai o treabă uşoară alegerea unei jucării potrivite. Care sunt aspectele de care trebuie să ţinem cont în funcţie de vârsta celor mici, spune pentru Digi24 Monica Bolocan, psiholog pentru copii.

„Când cumpărăm o jucărie trebuie să ne gândim în primul rând la vârsta copilului şi la nevoile lui de dezvoltare. Astfel că până în vârsta de 7 ani este bine să alegem jucării care să le dezvolte imaginaţia şi creativitatea, jucării versatile care pot fi desfăcute, refăcute, combinate, nu neapărat jucării mari, spectaculoase, ci jucării mici care pot fi folosite în diverse scopuri.

La vârsta şcolară, putem alege jucării care merg pe logică, strategie şi mai ales jocuri de grup pentru a le dezvolta abilităţile de socializare.

Când cumpărăm pentru adolescenţi, trebuie să luăm în calcul că adolescenţii au nevoie să facă mai multă mişcare şi să alegem să facem cadou biciclete, role sau orice instrument care îi ajută să-şi pună în mişcare corpul.

Trebuie să fim atenţi la etichete, şi nu la valoarea jucăriilor. Chiar şi cele mai ieftine jucării pot fi extrem de utile în dezvoltarea copiilor. Totul este să nu fie periculoase pentru copii.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri