Criză de medici şi asistente la Braşov. Îşi iau concedii fără plată pentru a munci în sistemul privat

Data publicării:
medici-1

Zeci de medici şi asistente din Braşov îşi iau concedii fără plată pentru a lucra în sistemul privat de sănătate sau în clinici din străinătate. Cu toţii preferă să îşi lase pentru mai multe luni de zile serviciul sigur de la stat pentru un salariu mai mare, câştigat în condiţii de lucru mult mai bune. După plecarea lor, conducerea spitalelor de stat scoate la concurs posturile temporar vacante.

Cele mai multe posturi vacante s-au creat la Spitalul Clinic Judeţean din Braşov unde, aproape lunar, câte un cadru medical intră în concediu fără plată pentru mai multe luni de zile.

Pentru ca activitatea unităţii să se poată desfăşura normal, conducerea spitalului organizează în acelaşi ritm concurs pentru posturile temporar vacante. Un astfel de concurs are loc luni: sunt disponibile nouă posturi de asistente medicale, patru de infirmiere si trei de brancardieri.

25 de persoane s-au înscris la concurs, cu toate că slujbele sunt vacante doar câteva luni. Conducerea spitalului spune însă că, indiferent dacă sunt debutanţi sau oameni cu experienţă, cei care acceptă un post temporar au şanse să rămână în sistem.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri