Sari la conținut

Cum alegem ochelarii de vedere. Recomandările specialistului

În primul rând, aveţi nevoie de o reţetă de la medicul oftalmolog. Pe baza recomandării, pacientul şi opticianul vor alege ramele şi lentilele potritive.

Poate să fie special pentru lentilă de calculator, poate să fie special pentru afară, poate să fie lentilă heliomată,” explică Daniela Giantău, optometrist.

Abia apoi puteţi să alegeţi rama. Dacă aveţi nevoie de ochelari pentru citit, trebuie să ţineţi cont de un lucru.

La ochelarul de citit, în discuţia cu interlocutorul este indicat să fie un pic mai mic, ca în discuţia cu interlocutorul să privim deasupra, să nu ne jeneze şi să nu ne creeze disconfort,” mai spune Daniela Giantău.

Pentru ochelarii de privit la distanţă, puteţi alege ramele în funcţie de forma feţei. Specialiştii recomandă să nu cumpăraţi niciodată ochelari din piaţă, chiar dacă sunt mai ieftini.

Oamenii merg în piaţă şi îşi aleg un ochelar în funcţie de cum văd ei mai bine, ceea ce le şi creează sistemul lupă. Ei pun la ochi şi spun: nu prea văd şi atunci îşi aleg un alt ochelar cu o dioptrie mai mare fără prescripţie medicală. De reţinut că nu au distanţă interpupilară,” precizează specialistul.

O pereche de ochelari de vedere poate costa între 75 de lei şi 150 de lei. Preţul este valabil în cazul lentilelor simple. Se poate dubla sau chiar tripla dacă aveţi nevoie de tratament antireflex sau heliomat.