Cum ar reacționa primarii Firea, Turcescu și Dan în scandalul Hexi Pharma

Data publicării:
collage3

Gabriela Firea, candidatul PSD: „19 unități spitalicești din Capitală sunt în subordinea Primăriei Generale a Capitalei. Săptămâna trecută am prezentat soluțiile mele și ale echipei pentru sistemul de sănătate. Au participat aproape toți directorii de spitale din Capitală și răspunsul a fost unul unanim. În ceea ce privește medicii din spitale, ei nu au posibilitatea să verifice felul în care vin către unitățile spitalicești toate materialele, toate consumabilele, toți dezinfectanții, pentru că acestea vin sigilate. A fost o surpriză pentru toată lumea ce s-a întâmplat cu acest scandal în sănătate. Nu voi ezita nicio clipă să închid un spital dacă acolo se va constata că oamenii, în loc să fie salvați, li se pune viața în pericol”.

Robert Turcescu, candidatul Partidului Mișcarea Populară: „Vă spun eu ce facem. În toate cele 19 spitale, Primăria are reprezentanți în consiliile de administrație, are om. Tot în acest consiliu de administrație este și un reprezentant al Direcției de Sănătate Publică. Sigur, ține de Ministerul Sănătății. Dar omul ăla care este al Primăriei vine frumos, la solicitarea primarului – trimestrial, eventual - cu un raport în care spune: Domnul primar, uitați ce se întâmplă în spitalul în care sunt eu reprezentant al cetățenilor. Uitați care sunt problemele. Asta este gargară să spunem că nu se știa ce se întâmplă în spitale. Ei, ca jurnalist, am făcut interviuri cu medici. Toți știau că e o nenorocire”.

Nicușor Dan, candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul: „Scandalul Hexi Pharma e o exemplificare pe pielea noastră a ceea ce înseamnă corupția din administrația publică. Și medicamentul pentru corupție sunt proceduri și, în special, sisteme de achiziție publică foarte transparente. Dacă în spitalele din București am fi avut publică lista contractelor și lista procedurilor de achiziție am fi văzut că Hexi Pharma a pierdut contracte de achiziție publică, firmei care a câștigat i s-a cumpărat o cantitate mică și, prin achiziție publică directă, Hexi Pharma a luat contracte mai mari”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri