Sari la conținut
News Alert

Cum explică reprezentații Spitalului Județean Argeș prezența șobolanilor

Înregistrarea a fost făcută joi seară de un bărbat care ajunsese cu cineva din familie la spitalul judeţean din Piteşti. În timp ce aştepta pe holurile spitalului, bărbatul a zărit şocat cum doi şobolani îşi făceau de cap în curtea interioară. N-a stat pe gânduri, a scos telefonul şi a filmat.

Erau mai multe persoane în cameră. Alte persoane care mai aşteptau. Erau îngrozite de ce vedeau. Au zis că aşa ceva nu se poate. N-am mai cerut nicio explicaţie . Nu aveai cu cine să stai de vorbă! Ne expediau foarte repede! Scandal nu poţi să faci... că e o instituţie publică,” spune Ionuţ Răzvan - bărbatul care a realizat înregistrarea.

Reprezentanţii spitalului nu se consideră vinovaţi şi spun că sunt în grafic cu deratizările. Admit senini însă că prin curte ar putea fi şobolani, dar au venit rapid cu explicaţii.

Noi nu contestăm, e posibil să fie şobolani deoarece curtea are o mărime foarte mare. Există canalizare, există ape pluviale, noi nu suntem separaţi, suntem înconjuraţi de blocuri, ghene de gunoi şi să nu uităm că suntem în apropiere de piaţă,” explică Mariana Badiu, director de îngrijiri medicale SJU Piteşti.

Edilii, spre care arată cu degetul conducerea spitalului, şi care ar trebui să se ocupe de curăţenia din oraş, nu au fost de găsit pentru a lămuri situaţia. Cazul a ajuns însă la urechile şefilor de la judeţ. Au deschis o anchetă pentru a verifica modul în care a fost făcută deratizarea din spital.

Noi nu răspundem de aceste activităţi. Noi asigurăm fondurile financiare, astfel încât directorul medical, directorul de îngrijire, serviciile specializate din spital să poată realiza toate aceste activităţi,” spune Florin Tecău, președintele CJ Argeș.

Oamenii sunt îngroziţi.

„Te duci la spital şi te îmbolnăveşti de alte boli. Asta e. Nu mi se pare normal, dacă zici ceva, nu vezi că medicii te fac din om neom, nici nu se mai uită la tine,” se plânge o pacientă.

La Spitalul Judeţean Argeş, cea mai mare unitate medicala din judeţ, ajung lunar aprope 5.000 pacienţi.

Citește și: DigiVOX. Șobolani, filmați la Spitalul Județean Argeș