Cum păstrăm alimentele pentru a nu se altera

Data publicării:
mancare-de-pe-o-zi-pe-alta

Specialiştii spun că în niciun caz nu trebuie să cumpărăm alimente de pe stradă, fie că sunt puse direct de pe sol, fie pe mese impovizate, sau din locuri neautorizate, unde alimentele nu au fost supuse expertizei sanitar-veterinare. Acestea trebuie să fie ambalate corespunzător şi să se încadreze în termenul de valabilitate.

Carnea, peştele, produsele lactate, mezelurile și ouăle se păstrează la frigider la 0-4 grade Celsius, iar cele congelate la -18 grade Celsius. Odată dezgheţate, acestea nu trebuie recongelate. Pentru a evita contaminarea, alimentele se ţin separat, în cutii.

Este recomandat să păstrăm separat, în frigider, produsele crude și cele gata preparate. Cele refrigerate trebuie consumate în cel mult 2-3 zile de la momentul preparării lor. Se recomandă prepararea termică a ouălor înainte de consum, cu excepția celor de prepeliță. Şi nu uitaţi să spălaţi sub jet puternic de apă, fructele și legumele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri