Cum scăpăm de celulită

Data publicării:
celu

„În afară de aspectul coajă de portocală, apare modificarea de vascularizație, pot să apară și modificări inflamatorii. E specifică femeilor de rasă albă și 85-95% dintre femei au această problemă”, explică Amalia Anghel, medic specialist dermatologie.

„Factorul genetic are un rol major, ca și dieta. Alimentația bogată în grăsimi prelucrate și consumul redus de apă favorizează apariția celulitei, ca și stilul de viață, unde intră și purtarea hainelor strâmte și a tocurilor înalte”, adaugă medicul.

„Sunt două proceduri moderne de tratare: mezoterapia, o tehnică injectabilă, și radiofrecvența. La mezoterapie, injecțiile se fac cu ace extrem de subțiri, se poate face și o anestezie locală, durerea e minimă. Este nevoie de 7-10 ședințe. Celulita se reduce semnificativ, unele persoane scapă definitiv de ea, dar tratamentul trebuie repetat la 6 luni-1 an, pentru întreținere”, explică Amalia Anghel.

„Radiofrecvența presupune utilizarea unui aparat special, se fac mișcări circulare, se încălzește zona, iar căldura generează contracția colagenului și producerea unuia nou”, subliniază ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri