Cum se tratează obezitatea infantilă

Data publicării:
GettyImages-452267964

Obezitatea infantilă este una dintre cele mai fecvente afecţiuni din practica medicală, fiind totodată şi una dintre cele mai frustrante şi mai dificil de tratat.

Excesul ponderal al copilului datorat surplusului de grăsimi se formează prin excesul caloric, raportat la necesităţiile energetice ale organismului. „Adică atunci când se mănâncă mai multe calorii decât se consumă, consumul trebuind să acopere nevoile metabolismului bazal, efectuarea efortului fizic şi intelectual, precum şi alte necesităţi fiziologice ale organismului”, spune Anamaria Iulian, medic şi psiholog, specialist în tratamentul obezităţii infantile.

Pentru a trata obezitatea infantilă cu succes este nevoie de o abordare multidisciplinară a slăbirii cu diete hipocalorice, hipoglucidice şi hipolipidice efectuate de nutriţionist, dar şi cu modificări comportamentale privind schimbarea obiceiurilor alimentare, suport familial marcant şi, de ce nu, cu banalul mers pe jos”, mai spune medicul.

Specialistul Anamaria Iulian răspunde la întrebările: Care este diferenţa dintre obezitatea la adulţi şi obezitatea la copii? Cum îl afectează obezitatea pe copil? Ce se poate face? Care sunt alimentele strict interzise în alimentaţia copiilor? La ce vârstă se formează obiceiurile alimentare? Câte mese trebuie să aibă pe zi un copil? În ce constă un mic dejun corect? Ce ar trebui să conţină pachetul de la şcoală?

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri