Cum tratăm corect sinuzita

Data publicării:
medici orl

Dacă nu este tratată corect, o răceală obişnuită poate evolua într-o sinuzită. Iar atunci când pacienții întrerup tratamentul, pot apărea complicaţii grave.

Nasul înfundat, mucus abundent și durerile de cap pot fi adesea simptomele unei sinuzite.

E foarte foarte improtant să pui un diagostic corect, în primul rând examenul clinic ORL. După acest examen clinic orl ar trebui să faci un examen endoscopic în care se vizualizează și mai bine posteriorul foselor nazale și intrarea în sinusurile maxilare, frontale si edmoidale, vezi unde sunt cantonate secrețiile nazale”, spune Ana Maria Apostol, medic ORL .

În 90% din cazuri, sinuzitele au origine bacteriană. De aceea, tratamentul prescris de medici constă în administarea unor antibiotice.

Acest tratament cu antibiotic este un tratament de cel puțin 10-14 zile. Pe lângă tratamentul antibiotic mai trebuie un tratament mucolitic, să ajutăm să iasă secrețiile din sinusuri, trebuie un tratament antialergic”, adaugă Ana Maria Apostol, medic ORL.

Mulți pacienți întrerup însă tratamentul. Foarte grav, spun medicii, pentru că se supun riscului unor complicații grave.

Se simt un pic mai bine, dar simptomatologia revine și revine într-o formă mult mai gravă. Germenii sunt mult mai rezistenți, secrețiile sunt din ce în ce mai mari, nasul e și mai înfundat și apare o durere de cap și mai mare. În momentul ăsta se prezintă pacientul la medic și în momentul ăla ajungi să îi dai și antibiotic injectabil”, afirmă Ana Maria Apostol, medic ORL.

Pentru a nu se ajunge în aceasta situatie, este recomandată prezentarea la medic de la primele semne ale răcelii. În plus, fumătorii trebuie să renunțe la acest viciu, până la vindecarea completă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri