Sari la conținut

Cum vor fi repartizați candidații la rezidențiat în București

Foto: Gulliver / Getty Images

Reprezentanți ai ministerului s-au întâlnit joi cu absolvenți care nu și-au putut alege un post pentru că acestea au fost mai puține decât numărul candidaților. Ministerul a anunțat că repartiţia candidaţilor se face în urma unui nou concurs.

Oficialii MS au arătat că o suplimentare de locuri la Bucureşti nu se încadrează în prevederile legale şi va atrage o depășire a cifrei de școlarizare aprobată prin HG nr.211/2015. De asemenea, o redistribuire fără concurs ar constitui o măsură discriminatorie faţă de cei care au promovat acest examen de rezidenţiat organizat în data de 15 noiembrie 2015 în centrele universitare medicale din ţară”, se arată într-un comunicat al instituției.

Potrivit Ministerului Sănătății, 153 candidați care au obţinut un punctaj minim de promovare nu au putut alege loc/post întrucât acestea au fost ocupate.

Ministerul Sănătăţii a crescut anual numărul de locuri/posturi scoase la concursul de rezidenţiat, în 2015 fiind scoase la concurs 4.000 de locuri/posturi”, se mai arată în comunicat