Sari la conținut

Dacian Cioloș a discutat cu ministrul Sănătății despre scandalul dezinfectanților. Ce i-a cerut

M-am întâlnit azi la sediul Guvernului cu Patriciu-Achimaș Cadariu, ministrul Sănătății, și am discutat despre o serie de probleme ale sistemului medical.

Ministrul Cadariu mi-a prezentat stadiul anchetei în cazul dezinfectanților din spitale și am cerut urgentarea clarificării acestei probleme de siguranță sanitară pentru ca pacienții să se îndrepte în continuare cu încredere spre spitalele care aparțin sistemului public de sănătate.

De asemenea, ministrul Sănătății m-a informat asupra măsurilor luate până acum și i-am cerut să comunice cât mai repede și în mod sistematic etapele administrative care au fost parcurse până în prezent dar și să continue cercetările și să se asigure că viața pacienților nu este pusă în pericol.

Încă de la începutul mandatului am fixat Sănătatea ca prioritate zero în agenda mea și a Guvernului și îi asigur pe toți cetățenii că nu voi accepta jumătăți de măsură în acest domeniu vital.

Primele rezultate vor fi comunicate de către ministrul Sănătății mâine: http://www.ms.ro/?pag=62&id=16026&pg=1”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Din discuţia pe care am avut-o am constatat cu surprindere că nu avem niciun laborator acreditat în România care să poată face în mod formal şi oficial astfel de teste şi Ministerul Sănătății nu poate să ia decizii fără un control sau rezultate din partea unui laborator acreditat. I-am cerut să ia cât mai rapid deciziile pentru a avea astfel de analize de la un laborator acreditat şi să informeze opinia publică cu toate măsurile pe care le dispune”, a mai spus Dacian Cioloș, după întâlnirea cu Patriciu Achimaș Cadariu.