DÂMBOVIŢA. Organele unui copil aflat  în moarte cerebrală vor fi donate pentru transplant

Data publicării:
donarea-de-organe-o-problema-in-toata-lumea 11707217 MGL

La 10 ani, Alexandru era înscris într-o echipă de juniori din Dâmboviţa. Sâmbătă, băiatul plecase împreună cu tatăl său la un meci de fotbal pe un teren din Pucuioasa. În joacă, băiatul s-a balansat pe bara porţii, care însă nu era fixată în pământ.

Poarta grea de peste 200 de kilograme de fier a căzut peste copil, care a suferit un traumatism cranio-cerebral acut şi a fost trimis la Spitalul Bagdasar Arseni la Bucureşti. 

Toate eforturile medicilor au fost în zadar. Copilul a intrat în moarte cerebrală, iar familia a decis ca organele să-i fie donate.

Alexandru era un elev silitor, premiant la şcoală, care iubea însă sportul mai mult decât orice.

„Totdeauna îmi spunea: "Trebuie să învăţ foarte bine, că mama mă ameninţă. Că dacă nu învăţ bine nu mă mai lasă la fotbal. Şi mie imi place si cartea si imi place si fotbalul"”, îşi aminteşte învăţătoarea Florina Diaconu.

Administratorul bazei sportive unde s-a petrecut tragedia susţine că nimeni nu este de vină. Conform regulamentului, pe terenurile de dimensiuni reduse porţile nu trebuie fixate.

„Nu acuz pe nimeni, dar nici altcineva să nu mă acuze pentru faptul că aceste porţi nu sunt fixate. Încă o dată, este o lucrare făcută după norme europene, este o lucrare cu certificate de conformitate”, susţine Marius Ciobanu, administratorul bazei sportive din Pucioasa.

Poliţiştii au deschis o anchetă, pentru a stabili dacă există un responsabil pentru această tragedie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri