De ce apar cearcănele şi cum le puteţi ameliora

Data publicării:
CEARCANE

Cearcănele sunt coşmarul oricărei femei. Şi nu trebuie neglijate. Asta pentru că ele avansează odată cu vârsta. Iar cu cât sunt mai adânci, cu atât sunt mai greu de eliminat.

Există însă o mulţime de metode pentru a avea mereu ochii odihniţi. Puteţi să apelaţi la medicii dermatologi sau la remediile naturale, cum ar fi castraveţii şi muşeţelul.

În primul rând trebuie să știți că nu oboseala sau nopțile nedormite determină apariția cearcănelor. Stresul și stilul de viață dezordonat sunt doar factori agravanți. Dermatologii numesc cearcăne zona din jurul ochilor care este lipsită de țesut adipos.

Cearcănele se observă mai întâi din cauza diferenței de culoare și, odată cu trecerea anilor, apare și diferența de adâncime între bază ochiului și obraz. Cu alte cuvinte, pe măsură ce timpul trece, gravitația își spune cuvântul. Așa cum pielea feței și pomeții se lasă, și cearcănele coboară. Timpul agravează așadar urmele de sub ochi, dar nu este singurul factor.

Această bandă întunecată din jurul ochilor reprezintă de multe ori un joc al luminii, de aceea există, de exemplu, creioane iluminatoare pentru cearcăne.

Zona din jurul ochilor este intens vascularizată, iar pielea este extrem de subțire.

Astfel persoanele care nu văd bine au cearcăne mai pronunțate, pentru că strâng des din ochi, iar mușchiul se contracta.

În cazul cearcănelor fine, în care zona din jurul ochilor este ușor închisă la culoare, medicii dermatologi recomandă o cremă depigmentara. Dacă în schimb cearcănele sunt mai pronunțate, dermatologii recomandă injectarile cu toxină botulinica sau acid hialuronic.

Iar printre tehnicile moderne, există și un "creion" special care va îmbunătăți secreția de colagen la nivelul pielii și va ameliora totodată cearcănele. Este vorba despre un sistem cu ace, care prin agresiunea pe care o produce la nivelul dermului papilar și reticular determină producția de colagen nou. Costul: 70 de euro pe ședință. Pentru a obține rezultate este nevoie de 2-3 ședințe, o dată la două luni. După fiecare tratament veți avea mici semne, care însă se vindecă.

Nici remediile naturale nu sunt de neglijat

Atunci când simțiți ochii obosiți, puteți folosi comprese cu mușețel sau albăstrele, dar și felii reci de castravete.

Aceste comprese reci, aceste remedii naturale, nu încearcă să facă altceva decât să scadă inflamația în așa fel încât circulația sangvină și limfatică să fie ușurată și în cazul acesta să fie ameliorat aspectul de ușoară vânătaie.

Nu vă așteptați însă ca niște cearcăne adânci să dispară. Veți obține rezultate dacă le "îngrijiți" chiar din adolescentă, pentru că evoluția cearcănelor să fie mai lentă. Nu confundați însă cearcănele cu pungile de sub ochi. Sunt afecțiuni diferite, iar tratamentul pungilor este unul chirurgical, adică blefaroplastia sau injectarea de grăsime proprie.

Plantele au efecte benefice asupra cearcănelor şi dacă sunt folosite sub formă de uleiuri. Puteţi de pildă să înlocuiţi crema de zi cu zi cu un ulei presat la rece, din plante culese chiar de dumneavoastră. Iată ce ar trebui să conţină un produs eficient în cazul cearcănelor.

Aveţi nevoie de:

- levănţică

- muşeţel

- albăstrele

- gălbenele

- coada calului

- susan

Urmăriţi în materialul video ataşat cum pregătiţi acest ulei


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri