De ce nu trebuie să renunțăm la pâine dacă vrem să slăbim, dar trebuie să fim atenți la ulei. Explicațiile unui medic

Data actualizării: Data publicării:
chifle cu mac si susan
Pâinea nu ar trebui scoasă din alimentație, chiar dacă vrem să slăbim, pentru că este principala sursă de sațietate. Foto: Profimedia Images

Pâinea nu ar trebui scoasă din alimentație, chiar dacă vrem să slăbim, pentru că este principala sursă de sațietate. În schimb, uleiul de măsline, chiar dacă e sănătos, are un aport caloric mare, spune medicul diabetolog Laura Ene.

„Mi se pare o mare problemă când oamenii renunță la pâine. Dacă o alegem integrală, de graham, cu secară, cu semințe, pâinea este din punctul meu de vedere sursa cea mai bună de sațietate. Dacă o îmbunătățim cu fibre și alegem o pâine dintr-o făină de calitate, din punctul meu de vedere ar trebui să rămână pe masa fiecăruia dintre noi”, a spus Ene.

Ea adaugă că putem mânca pâine la toate mesele.

„Și dimineața, se poate și la prânz două felii, iar seara, cu o felie de pâine de obicei obținem o sațietate foarte potrivită și prietenoasă și cu silueta”, a spus medicul.

Ea a vorbit despre dieta mediteraneană, considerată cea mai sănătoasă din lume, în care se mănâncă, de exemplu, pâine cu roșii și ulei de măsline.

„Aici e problema, pentru că nu tot ceea ce e sănătos e și prietenos cu silueta noastră. Din dieta mediteraneană, sunt două alimente sănătoase care îngrașă cel mai mult. Unul este uleiul, pentru că o lingură de ulei ne costă aproximativ 100 de calorii. Este foarte mult dintr-un buget care de exemplu, pentru o femeie ar fi de 1.200-1.400 de calorii să slăbească.

Dacă scapi din greșeală la fiecare masă principală câte două linguri de ulei, se poate să se adune 300-400 de calorii pe care să nu reușești să le cheltui. Și o persoană care ține o dietă mediteraneană fără să aibă grijă la cantitatea de ulei folosită, nu reușește să slăbească”, a spus ea.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri