Deodorantele pot dăuna sănătăţii. Unele produse din comerţ conţin substanţe nocive

Data publicării:
deodorant

Transpiraţia este un fenomen natural prin care corpul nostru îşi menţine temperatura constantă. De aceea folosim deodorante şi antiperspirante. Ceea ce puţină lume ştie este că aceste produse acţionează total diferit.

„Dacă mirosul este cel care jenează cel mai tare, atunci vom folosi produsele din comerţ care să anihileze, mascheze sau capteze mirosul. acestea sunt produsele cu denumirea de deodorante”, a explicat doctorul Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog.

Spre deosebire de deodorante, antiperspirantele inhibă cantitatea de transpiraţie eliminată de glandele sudoripare. Produsele nu trebuie să conţină săruri de aluminiu, pentru că acestea blochează porii şi pot dăuna sănătăţii.

„Odată ajunse în organismul femeilor se comportă ca nişte falşi estrogeni şi se leagă de receptorii de la nivelul glandei mamare, de la nivelul organelor genitale şi pot determina tulburări mergand de la dereglări hormonale mastoza fibrochistica, chisturi ovariene până la afecţiuni canceroase”, a afirmat doctorul Ruxandra Constantina, apifitoterapeut.

Transpiraţia nu are miros. Acesta apare din cauza unor bacterii care se dezvoltă în vecinătatea glandelor sudoripare. Aşadar, soluţia nu este să opriţi procesul de transpiraţie, ci să folosiţi substanţe naturale care inhibă dezvoltarea acestor bacterii. Există o mulţime de soluţii naturale, precum bicarbonatul de sodiu, piatra de alaun, deodorantele pe bază de uleiuri esenţiale ori aloe.

Mai multe detalii despre deodorantele naturale aflaţi duminică de la ora 13.30, la emisiunea "Tinereţe fără bătrâneţe".

Citiți și: 

Sfaturi pentru a scăpa de transpirație

Transpirația excesivă. Ce rol are, ce boli poate ascunde, cu ce o combatem

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri