Descoperire revoluționară: bolnavii de diabet ar putea scăpa de injecțiile cu insulină

Data publicării:
1101 20insulina-43180

Insulina este substanţa care ajută la asimilarea zahărului din sânge. Un proces pe care cercetătorii au încercat ani de zile să-l înţeleagă, ca să-i ajute pe bolnavii de diabet. Savanţii de la un institut australian au folosit un accelerator de particule, iar rezultatele experimentelor ar putea schimba viaţa a milioane de pacienţi.

„Am descoperit care parte a moleculei de insulină poate fi modificată şi de care nu putem să ne atingem şi am descoperit moduri în care putem optimiza molecula de insulină pentru a genera noi proprietăţi, care vor aduce beneficii terapeutice pentru pacienţii care suferă atât de diabet de tip 1, cât şi de diabet de tip 2”, spune Mike Lawrence, coordonatorul studiului.

Această descoperire ar putea însemna o viaţă normală pentru pacienţii dependenţi de insulină.

De exemplu, şi industria farmaceutică este interesată de dezvoltarea mai multor tipuri de insulină, pentru ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să îşi injecteze insulina atât de des, sau să aibă posibilitatea să îşi administreze insulina sub diverse forme. De asemenea, mulţi sunt interesaţi în dezvoltarea unei insuline care poate fi depozitată la temperatura camerei.

Descoperirea cercetătorilor australieni ar putea avea beneficii şi pentru bolnavii de cancer. Savanţii presupun că în tumori ar putea exista insulină, iar noua descoperire ar putea duce astfel la noi metode de eliminare a celulelor maligne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri