Diagnosticat greșit, un copil de zece ani nu a mai putut fi salvat

Data publicării:
copilspital

Copilul, care avea dureri abdominale, a fost adus cu ambulanţa la spitalul din Bârlad pe 28 noiembrie şi a fost diagnosticat cu indigestie. Părinții spun că medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţe l-a consultat, dar nu i-a făcut analize amănunțite.

Gheorghe Lazăr, tatăl copilului: „Îi dă o rețetă semnată de dumnealui, că are dureri de burtă și nu stiu ce a mai zis și îi dă drumul acasă”.

La câteva ore după ce a ajuns acasă, starea băiatului s-a agravat şi părinții au chemat din nou ambulanța.

Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Bârlad: „Copilul vine din nou la Compartimentul de primiri Urgențe, la Pediatrie, de data aceasta febril, cu o simptomatologie pe baza căreia i s-a pus diagnosticul în observație de meningo encefalită”.

Pentru că starea copilului se înrăutăţea văzând cu ochii, medicii din Bârlad l-au trimis după câteva ore la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Acolo a murit, șase zile mai târziu.

Dr. Teodor Nicolae, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Iași: „S-a agravat destul de repede. Practic din momentul internării, în ciuda eforturilor de terapie antibiotică cu spectrul larg cu dublă asociere monitorizare de terapie intensivă, copilul din nefericire s-a pierdut”.

Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui: „Direcția de Sănătate Publica Vaslui a luat act si analizează acest caz. Vom trimite pentru un punct de vedere al Colegiului Medicilor Vaslui. Ulterior vom avea o concluzie”.

Conducerea spitalului din Bârlad spune că așteaptă o decizie a Direcției de Sănătate Publică, înainte să facă o anchetă internă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri