DigiVOX. Cardul de sănătate în Austria

Data publicării:
camera spital viena -lp

Camera de spital în Austria FOTO: Digi24

„A decurs aşa: Am trimis pe mail, scanate - de fapt pozate - actele ce mă îndreptăţeau să am un card (care nu e doar de sănătate, e valabil oriunde interacţionezi cu statul). Am primit prin poştă, la cutia poştală, cardul.
Cu reflexe româneşti, am mers la un medic de familie să mă „înregistrez”. Asistenta m-a întrebat ce mă doare. Am repetat că vreau să mă înscriu la medic. Amabilă, mi-a răspuns să revin când am o problemă de sănătate.
Neamţul - despre care credeam greşit că e birocrat şi greoi - s-ar întreba probabil, cu privire la noul nostru sistem, de exemplu, de ce e nevoie de „activare” şi „înregistrare”. Cât costă, nu doar bani cash, ci şi bani ca ore de muncă (pierdute) pentru toţi cei implicaţi: pacienţi, medici, personal CNAS, astfel de operaţii. Este necesar? Este indispensabil? Există alternativă? Orice pas -soft şi procedură - ar fi gândit în termenii ăştia, de la început, de la concepţie. Şi jurnaliştii la ei cred că ar întreba la fel. Şi nu doar cât a costat sistemul de carduri, ci şi cine l-a conceput şi făcut în felul asta. Nemaivorbind de stres şi umilinţe”.

Mesajul este semnat Corina Cristea-Gassler.

Nu uitați, dacă dacă ați fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o știre puteţi lua legătura cu noi pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe adresa de e-mail digivox@digi24.ro sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteți contacta și telefonic sau ne puteți trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizați numele și locul din care le transmiteți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri