Directorii de spitale demiși sunt revoltați. Ce spun managerii despre decizia Ministerului

Data publicării:
directori

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj este unul dintre cele care, potrivit evaluării făcute de Ministerul Sănătăţii, au acumulat datorii trei luni consecutiv. În realitate, spun reprezentanţii spitalului, Ministerul a făcut o greşeală.

Spitalul nu are arierate, adică datorii de peste 90 de zile la furnizori, iar datoriile care sunt peste 30 de zile nu sunt considerate arierate şi acestea sunt datorii în termen”, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

În schimb, la Iaşi, la Spitalul Căilor Ferate, managerul spune că datoriile spitalului sunt istorice şi nu sunt făcute de el.

Nu este o datorie care să mă greveze pe mine cu altceva decât plata celor 30.000 de lei, lunar şi iarăşi mă întreb de ce sunt eu obligat să plătesc greşelile altora”, spune doctorul Mihai Glod, managerul Spitalului CF Iaşi.

Un alt director demis este cel de la Spitalului Comunal din Vidra, care a fost schimbat pentru o datorie de 253.000 de lei.

În schimb, la alte spitale, care potrivit datelor publice de pe site-ul Ministerului Sănătăţii, existau datorii neachitate de mai mult de trei luni, nu s-a luat nicio decizie. Astfel, Spitalul Floreasca din Bucureşti a acumulat cele mai mari datorii din ţară - de peste 20 de milioane de lei. Este urmat de Spitalul Mavromati din Botoşani cu 8,2 milioane de lei şi de Spitalul Judeţean din Tulcea cu 4,5 milioane de lei. Directorii acestor unităţi medicale sunt încă în funcţie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri