Sari la conținut

Doi copii în pat la Spitalul de Pediatrie din Iași

În secţia de Pediatrie sunt internaţi peste 120 de copii, aproape de două ori mai mulţi decât numărul de paturi de acolo. Evident, toţi sunt în spital cu părinţii.

Este foarte greu şi săracele mame, vreau să vă spun că noaptea, acum ele stau aşa, dar noaptea îşi iau scăunelele şi stau lângă pat”, a precizat asistenta șefă Gina Munteanu.

Mai grav este că, din cauza aglomeraţiei, bolile se transmit mult mai uşor de la un pacient la altul.

Este un risc foarte mare, clar, cu diferite boli amestecaţi în acelaşi salon”, a subliniat asistenta medicală Alina Moldovan.

Părinții reclamă condițiile proaste din spital.

„Copilul a fost cu răceală, la trei zile a făcut vomă şi diaree, nu-i normal să dormim doi-trei în pat”, a declarat un părinte.

„Din cauza aglomeraţiei şi copiii nu pot dormi, plâng toată noaptea”, a adăugat un alt părinte.

Medicii pun numărul foarte mare de viroze pe seama vremii neobişnuit de calde pentru această perioadă.

Variaţiile termice, precipitaţiile, umiditatea fac ca în atmosferă să circule virusuri, bacterii, intercontaminarea este mai frecventă, deci risc mai mare de îmbolnăvire. În pediatrie eşti obligat să internezi tot”, a subliniat șeful Clinicii de Pediatrie-Gastroenterologie, Marin Burlea.

Medicii se aşteaptă ca în săptămânile care vin numărul copiilor bolnavi aduşi la spital să fie şi mai mare. Anual, la spitalul de pediatrie din Iaşi sunt trataţi peste 20.000 de copii din toată Moldova.