DSP: Caz de sindrom hemolitic uremic la Bacău 

Data publicării:
BEBELUS PERFUZIE GettyImages-91983086 1 -2

FOTO: Gulliver/GettyImages

Este vorba de un copil de 1 an din orașul Bacău, care s-a internat în data de 19 februarie  (vineri) la Spitalul Județean de Urgență Bacău și care a fost transferat, în aceeași zi, la Spitalul de Pediatrie din Iași în cadrul secției de nefrologie.

Potrivit DSP Bacău, copilul a manifestat  boala diareică acută cu debut în data de 4 februarie, pentru care a primit tratament antibiotic timp trei zile în regim ambulatoriu cu o evoluție favorabilă, dar cu înrăutățire a stării de sănătate în data de 18 februarie.

Potrivit recomandărilor Ministerului Sănătății, DSP Bacău a început investigația epidemiologică efectuând inclusiv anchetă alimentară. Copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie Iași cu aproximație la ora 20:00, urmând sa fie recoltate probe pentru a se stabili clar cauza apariției sindromului.

Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte recomandările medicilor cu privire la respectarea regulilor de igienă în această perioadă.

Situația de la Bacău intervine în contextul în care, de la începutul acestei luni s-au înregistrat mai multe cazuri de bebeluși, cu vârste de până la un an și jumătate, cu boală hemolitică uremică. Toți însă erau din județul Argeș. Trei dintre ei au murit, primul deces fiind înregistrat la 4 februarie. Până acum nu se cunoaște sursa îmbolnăvirii acestor copii.

Citiți și:

Ce este sindromul hemolitic uremic
Noi controverse în cazul bebelușilor din Argeș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri