Sari la conținut

DSP Vrancea: În 2014, 180 de pacienţi au plecat cu infecţii din spitale

Pacienţii s-au îmbolnăvit şi mai rău din cauza neatenţiei cadrelor medicale sau a condiţiilor precare din spital.

„Ar putea fi şi o subfinanţare. Ar trebui să primeze fondurile alocate pentru acea dezinfecţie, deratizări, sterilizare”, a declarat Cătălin Graur, director DSP Vrancea.

„Sunt în general spitale care nu au compartiment de supraveghere a infecţiilor nosocomiale şi deci nu au epidemiolog care mai trage de mânecă medicii care nu raportează”, a spus Marina Maiorov, medic epidemiolog DSP Vrancea.

Dintre aceste 180 de infecţii intraspitaliceşti, 173 au fost raportate la Spitalul Judeţean Vrancea. Reprezentanţii unităţii neagă că ar fi făcut economii la materialele de curăţenie şi spun că anul trecut au alocat pentru dezinfectanţi 1,3 milioane de lei.

„Spitalul judeţean Focşani este singurul spital din judeţul Vrancea care are compartiment separat de prevenţie şi combatere a infecţiei nosocomiale. Cele mai multe cazuri au fost în secţiile chirurgicale, datorită manevrelor medicale invazive, alte cauze ale apariţiei acestor infecţii, spitalizări îndelungate, repetate şi abuzul de antibiotice”, a explicat Alina Cosma, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Vrancea.

Din fericire, în 2014, în judeţul Vrancea nu s-au înregistrat focare de infecţii intraspitaliceşti şi nici decese.