Sari la conținut

Eficienţa exerciţiilor fizice cu greutăți

Exerciţiile cu greutăţi sunt la fel de bune pentru organism ca activităţile aerobice. Nu doar că vom avea o stare de sănătate mai bună, dar o să şi trăim mai mult.

exercitii greutati gantere shutterstock_400529146

Foto: Shutterstock

Universitatea din Sydney a făcut un studiu pe mai mult de 80.000 de adulţi. Subiecţii care au făcut exerciţii de întărire a musculaturii au avut un risc de deces prematur mai mic cu 23 de procente. În plus, şi-au diminuat şi riscul de cancer cu 31 la sută.

Este important să facem mişcare, spun experţii australieni, indiferent că ridicăm greutăţi, mergem cu bicicleta sau alergăm.

Ca să ne menţinem tineri şi sănătoşi nu trebuie neapărat să mergem la sala de forţă, se arată în studiu. Putem face exerciţii cu propria greutate şi vor fi la fel de eficiente.

Activităţile fizice îmbunătăţesc funcţionarea inimii şi oxigenează creierul.

Iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă să facem 150 de minute de aerobic şi două antrenamente cu greutăţi în fiecare săptămână.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți la Digi24,  în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.  Arhiva emisiunii, aici.

Pe aceeași temă

Poți fi gras și sănătos?

Unii cercetători consideră că excesul de greutate nu amenință sănătatea, dacă subiectul are o stare generală bună și se...